Sidan körs i test-läge!

Om Roxy

Roxys skylt med LED-belysning vid entrén
Roxys skylt vid entrén.

 

På Roxy kan du följa filmkonstens utveckling. Här kan du se de nya spännande regissörerna. Här kan du se de gamla strävsamma auteurerna. Här kan du se de nya dokumentärerna om världen vi lever i. Vi gör inte det här för att maximera publiktillströmning eller vinst. Vi gör det för att maximera filmkonsten. För att maximera filmutbudet i Örebro. Och för att vi älskar film. Och vi tror att du också gör det.

 

En av Sveriges äldsta biografer

Roxy är en av Sveriges äldsta och snyggaste biografer som fyller 110 år 2023. Glaslampetter från Orrefors, träpaneler, sammetsridå i rött och grönt är detaljer som bidrar till att lyfta ditt biografbesök. Vår moderna och strama salong 2 är helt inredd i gråskala, förutom den lila sammetsridån. Den är en av de intimaste biosalonger du sett. Du hamnar nära duken och nära de andra biobesökarna. Den inbjuder till nya möten och samtal.

 

Din kommunala biograf

Roxy drivs av Örebro kommun sedan 1989, och är alltså din alldeles egen juvel till biograf. Därför lyssnar vi också på dina önskemål och synpunkter. Vi tar gärna emot dina förslag på filmer och arrangemang, och är alltid pigga på att samarbeta kring det som ligger oss varmast om hjärtat: Film.

 

Visa din egen film

Om du gjort en egen film som du vill visa på en riktig biograf är det förstås till oss du kommer. Vi blir lika glada varje gång en ung filmare tar kontakt med oss för att visa sin film, och diskuterar mer än gärna olika former av samarbete kring din visning.

 

Värdegrund

Allas lika värde är en av våra grundvärderingar. Därför är ingen form av diskriminering okej på Bio Roxy. Tillsammans med våra besökare vill vi vara en välkomnande och trygg plats för alla – oavsett etnicitet, kön, ålder, religion, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller läggning, funktionsvariation eller utseende.

Vi främjar europeisk film

Roxy är sedan 1995 medlem av nätverket Europa Cinemas. Nätverket verkar för sprida och visa mångfalden av europeisk film. Europa Cinemas har 1232 medlemmar (biografer) i 751 städer i 43 länder (mars 2020).